Ευρωπαϊκά Προγράμματα Περ/κης Δν/σης Εκπ/σης Κρήτης

Συμμετοχή 10 εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής (κλάδου ΠΕ11) σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ Sport

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, στο πλαίσιο συμμετοχής της στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ Sport (572836-EPP-1-2016-1-IT-SPO-SCP), προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής (κλάδου ΠΕ11) που υπηρετούν σε σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης της περιφέρειας Κρήτης να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής συγκεκριμένο στο πρόγραμμα.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν φορείς από 5 χώρες, Ιταλία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Βέλγιο και Πολωνία και ο γενικότερος στόχος του είναι η ανάδειξη του ρόλου της Φυσικής Αγωγής, της Φυσικής Άσκησης και γενικά της σωματικής κινητικότητας στη βελτίωση των δεικτών της υγείας, στη μείωση της νοσηρότητας και η συμβολή σε ένα υγιεινό τρόπο ζωής, ενταγμένο σε ένα μοντέλο οικιστικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι η πιλοτική εφαρμογή μιας καινοτόμου μεθόδου, της ALCIS, η οποία είναι μια τεχνική που βοηθάει τα παιδιά να αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα με μια διαφορετική οπτική, βασισμένη στη σωματική δραστηριότητα και τη διαχείριση του άγχους.

Σύμφωνα με τους όρους υλοποίησης του προγράμματος, θα συμμετέχουν 10 εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης τους θα εφαρμόσουν τη μέθοδο πιλοτικά στις σχολικές μονάδες τους και θα υποβάλλουν αξιολογική έκθεση μετά την ολοκλήρωση της.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την υποβολή της αίτησης είναι :

α) η βασική γνώση της Αγγλικής Γλώσσας (τουλάχιστο επίπεδο Β2)

β) η σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων ότι συνηγορεί για τη πιλοτική εφαρμογή της μεθόδους στη σχολική μονάδα

Επιπρόσθετα, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τους χρηματοδοτικούς όρους του προγράμματος, θα υπάρχει μια μικρή αποζημίωση με την ολοκλήρωση του, ικανή να καλύψει τυχόν προσωπικά έξοδα των συμμετεχόντων.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος των συμμετεχόντων θα γίνει ηλεκτρονικά και συγκεκριμένα συμπληρώνοντας την φόρμα

(https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSctr44faJc0Otdxr6q5w_QkAA71FQGFfLORI4_IxoxTcq9luA/viewform) που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων της ΠΔΕ Κρήτης, http://kritis.pde.sch.gr/euprogrammes/ (αριστερό μενού) μέχρι και την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου και ώρα 12:00. Τα ονόματα των συμμετεχόντων θα προκύψουν, ύστερα από κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Κρήτης και θα αναρτηθούν στον παραπάνω ιστότοπο.

Την παιδαγωγική ευθύνη υλοποίησης του έργου, έχουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φυσικής Αγωγής της ΠΔΕ Κρήτης.

LLP Partner Search

<< < November 2023 > >>
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Facebook
join us on FaceBook